10 причин, чому варто пересісти на електромобіль

 10 причин, чому варто пересісти на електромобіль

Електроавтомобіль - це сучасно, екологічно і модно, але ж багато хто хоче опинитися в тренді! Весь світ пильно стежить за кожною презентацією чергового концепту в цій області. Що й казати, якщо чергову модель Tesla представляють з таким розмахом і пафосом, які не снилися навіть світовим зіркам кіноіндустрії, ділиться керівник АвтоХаб Евротерминал.


Всі вже побачили, що навіть найвідоміші суперкари починають поступатися на дорозі ЕКОМОБІЛЬ. Електричний родстер розганяє швидше, ніж Bugatti Chiron, а його коефіцієнт аеродинаміки поступається за показниками навіть вантажівки з електроприводом. Зміни поруч і вже зараз можна виділити 10 основних причин, чому варто пересісти на електромобіль. Джерело: http://mahno.vicktor.uol.ua/ukr/text/14856903/10-prichin-chomu-varto-peresisti-na-elektromobil/


енергетична свобода

Мало хто серйозно сприймає цей аргумент, тому потрібно розібратися в ньому детальніше. Перше, що спадає на думку - яка може бути свобода, якщо машина залежить від розетки і постійно вимагає підзарядки? Так, але не рубайте з плеча, про все по порядку.


Країни, які не виробляють свого палива і безпосередньо залежать від зовнішніх поставок, але при цьому виробляють необхідну кількість електроенергії, вже побачили корисність таких машин.


Багато хто прагне вибратися з цієї нафтової петлі, розірвати залежність від інших країн і умов, при яких вони зможуть отримувати необхідне імпортне паливо. Якщо є своя електроенергія в необхідній кількості, електромобілі - гарне рішення для держави. А виробляти електроенергію можна буквально з вітру. І з сонячного світла, як ви пам'ятаєте.


Краща альтернатива паливним автомобілів

Автомобілі з електричним приводом сьогодні - це найкраща заміна машинам з ДВС. Електрокар може запропонувати власнику більше динаміки, швидкості, крутного моменту. Якщо порівнювати машину з ДВС і будь-який електрокар, то навіть за умови щодо однакової комплектації електромобіль завжди виявиться попереду.


Єдиний недолік - це запас ходу, який вичерпає себе рівно в той момент, коли скінчиться зарядка батареї. Розробники вже прикладають всіх зусиль, щоб виправити цей нюанс. Коли вони доб'ються свого, у електромобіля залишаться одні переваги.


Невисокі експлуатаційні витрати

Якщо порівнювати вартість заправки машини бензином і підзарядки через розетку, останній варіант однозначно буде пріоритетним. Другий момент, який багатьох поки бентежить - це вартість електромобілів. Можна сказати, що ціна висока, але вона цілком виправдана, та й схожі за параметрами паливні аналоги близькі до такої вартості. Тим більше, що екомобілі з кожним роком стають все доступнішими. З'являється все більше виробників, і конкуренція диктує зниження вартості.


Якщо взяти суму заправки електрокара в рік, то вийде істотна економія, якщо порівняти, скільки грошей у власників йде на паливо. Важливо ще згадати, що не потрібно буде витрачатися і на іншу експлуатацію. Немає необхідності міняти масло, різноманітні витратні деталі (в трансмісії електромобіля їх набагато менше). Всі ці цифри складаються в досить значну суму економії.


Реальна турбота про екологію

Можна заперечувати екологічні проблеми світового масштабу і говорити, що льодовиків ще багато, а лісів і зовсім на наш вік вистачить. Навіть така відсторонена позиція не зможе заперечувати той факт, наскільки забруднене повітря у великих містах і як багато шкідливих викидів відбувається щодня в повітря і воду. Величезні затори мегаполісів шкідливі людині і природі рівно настільки, як і викиди великих теплових станцій, великих виробничих підприємств.


Щоб хоч трохи допомогти природі розігнати цей зміг, варто зробити вибір на користь електромобіля. З ростом популярності таких машин по всьому світу кількість шкідливих викидів хоч повільно, але почне зменшуватися.


Експлуатація альтернативних джерел енергії

Людство активно виснажує природні ресурси, але люди навчилися користуватися і поновлюваними джерелами. Сонячна енергія - один з головних джерел для електромобіля. Саме тому творці таких моделей кажуть, що вони є не тільки безпосередньо засобом пересування, а й вважаються потенційним локомотивом для розвитку сонячної, альтернативної енергетики в усіх сферах життя.


Електрокари - першопрохідці в своїй галузі

Мало хто замислювався, але останні інноваційні рішення в сфері автомобілебудування в більшості випадків впроваджувалися саме на електромобілях. Виробники представляють варіанти з новітнім програмним забезпеченням, автопілотом, можливістю керувати однією педаллю, наявністю сонячних батарей, вбудованих в дах. Спочатку ці нововведення з'являються в електромобілях, а тільки після цього їх тестують в інших машинах.


Далі буде більше. Розробники вже дивують дизайнами кузова, новим підходом до комфорту переміщення. Електромобіль демонструє інновації у всіх сферах, а тільки після цього це підхоплюють паливні машини. Справедливо зазначити, що вони теж постійно модернізуються, але відчувають на собі не більше половини прогресу, який є у електрокарів.



Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

7 женщин-лидеров, которые были избраны на высшие должности

Какие европейские страны предлагают больше всего возможностей для орнитологического туризма?

Всемирная база данных достопримечательностей для путешествий и развлечений.