Що значить Autopilot & Full Self-Driving: як допомагають системи автономного водіння Tesla

 Що значить Autopilot & Full Self-Driving: як допомагають системи автономного водіння Tesla

Електромобілі Tesla з 2014 року оснащують автономною системою водіння. У ній застосовуються камери, радари і ультразвукові датчики, які допомагають водієві і забезпечують управління автопілота на дорозі. Набір функцій сприяє безаварійного руху і безпеки, ділиться керівник АвтоХаб Евротерминал

Автономна система водіння спочатку була доступна для Model S. В даний час будь-який електрокар Tesla можна придбати з такою комплектацією. Джерело: https://politiko.ua/blogpost156502

До сих пір йде багато суперечок про те, чи зможе система бути повністю автономною і підтримувати безпеку на дорозі без участі водія. Але шанувальники бренду, а тим більше його розробники повністю впевнені в тому, що автономне управління Tesla невдовзі не буде вимагати ніякого втручання з боку водія.

В даний час система автономного водіння Tesla має такі можливості:

Autopilot. Функція допомагає підтримувати безпечну відстань між автомобілем і їдуть попереду нього транспортом. У систему автопілота входить базова можливість автономного водіння: водій повинен тримати руки на кермі, але машина рухається сама в межах своєї смуги. У разі екстреної необхідності водій підрулює або повністю бере керування на себе.

Full Self-driving. Це дійсно автономне управління, при якому система розпізнає дорожню розмітку, автоматично перебудовується в іншу смугу, може здійснити безпечний обгін, парковку і виїзд з гаража.

Цими можливостями володіє пакет автопілот в базовій і розширеної версіях. І в подальшому Tesla буде вдосконалювати їх.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

7 женщин-лидеров, которые были избраны на высшие должности

Какие европейские страны предлагают больше всего возможностей для орнитологического туризма?

Всемирная база данных достопримечательностей для путешествий и развлечений.