Як зарядити електромобіль в домашніх умовах - це не проблема?

 Як зарядити електромобіль в домашніх умовах - це не проблема?

Перше, що хвилює майбутніх власників електромобілів - як буде відбуватися процес зарядки. І якщо кілька років тому це питання був проблему, то сьогодні інфраструктура для «зелених» авто розвинена досить, щоб без задніх думок купувати такий транспортний засіб, ділиться керівник АвтоХаб Євротермінал


Зарядити електрокар тепер можна без будь-яких проблем і в домашніх умовах від звичайної побутової розетки. Все, що для цього знадобиться - спеціальний зарядний пристрій або кабель, який зазвичай входить в комплект автомобіля. Одна сторона кабелю має спеціальний роз'єм, що підключається до акумулятора, а з іншого боку розташований штекер для звичайної розетки. Такі кабелі мають спеціальний захист від стрибків напруги і програвав. Джерело: https://politiko.ua/blogpost156501


Також важливо враховувати, що побутова розетка в більшості випадків має напругу 220В і є однофазної. У таке випадку електромобіль буде заряджатися довго, що не завжди зручно. Трифазна розетка зустрічається рідко і найчастіше використовується для підключення об'єктів, які потребують високій напрузі. Найчастіше такі розетки зустрічаються на парковках торгових центрів, АЗС та мийках. Майже всі зарядні станції використовують трифазний струм. При бажанні можна встановити зарядну станцію будинку або на особистому паркувальному місці. В такому випадку краще звернутися до фахівця, який проведе установку правильно, але в цілому це можна зробити самостійно.


У список найбільш поширених фірм зарядних станцій входять:


KEBA

ABL

Schneider Electric


Коли зарядка в домашніх умовах перетворюється на квест?

Справжнім головним болем домашня зарядка електрокара стає в разі, якщо ви живете в багатоповерховому будинку. Зокрема, якщо ваша квартира знаходиться на верхніх поверхах. Але якщо вам пощастило і ваша квартира знаходиться на перших, то тут вам необхідно буде свердлити в стіні отвір, щоб протягнути кабель. Деякі власники простягають кабель через відкрите вікно, але такий спосіб не є безпечним і може залучити до вашої житлової площі увагу зловмисників. Просто перекидати подовжувач - це не завжди варіант, так як погодні умови можуть бути не на вашому боці.


В такому випадку вам необхідно зробити металевий електрощиток, де буде розташовуватися розетка, і заземлення. Крім цього, вам варто заздалегідь обговорити ваше місце для паркування з сусідами, що мають у власності автомобілі. Якщо ж ваше місце для паркування буде зайнято, вам доведеться вдаватися до використання подовжувача, що не завжди зручно і безпечно.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

7 женщин-лидеров, которые были избраны на высшие должности

Какие европейские страны предлагают больше всего возможностей для орнитологического туризма?

Всемирная база данных достопримечательностей для путешествий и развлечений.