Класифікація автомобілів за ступенем автоматизації

 Класифікація автомобілів за ступенем автоматизації запропонована асоціацією інженерів SAE International і включає шість рівнів, ділиться АвтоХаб Євротермінал


  1. Комп'ютер не приймає участі в управлінні автомобілем, але інформує про технічний стан вузлів і дорожньої ситуації (парктроник, Night Vision).

  2. Комп'ютер контролює окремі процеси, але загальне керівництво здійснює водій (круїз-контроль, система автоматичного паркування).

  3. Машина може рухатися самостійно, але водій стежить за дорогою і завжди готовий взяти керування на себе (автопілот Tesla).

  4. Машина рухається самостійно, водій може не стежити за дорогою і втручається в управління тільки на вимогу системи (система Super Cruise).

  5. Машина рухається самостійно, водій може покинути водійське сидіння, в екстрених випадках автомобіль самостійно паркується (безпілотний автомобіль Google).

  6. У машині немає керма і педалей управління. Єдине завдання водія - задати комп'ютеру кінцеву точку маршруту http://mahno.vicktor.uol.ua/ukr/text/14856536/klasifikatsiya-avtomobiliv-za-stupenem-avtomatizatsiyi/

За прогнозами, автомобілі четвертого рівня з'являться на дорогах в 2021 році, а п'ятого - в 2030-м.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

7 женщин-лидеров, которые были избраны на высшие должности

Какие европейские страны предлагают больше всего возможностей для орнитологического туризма?

Всемирная база данных достопримечательностей для путешествий и развлечений.