Особливості експлуатації електромобіля взимку

 Особливості експлуатації електромобіля взимку

Які рекомендації і правила існують?

зберігання електромобіля


Розглядаючи найкращий варіант для збереження заряду батареї, слід звернути увагу на те, як і де «ночує» електрокар. Самим ідеальним рішенням є зберігання авто на зарядці в опалювальному гаражі, де плюсова температура постійно підтримується. Так заряд батареї буде зберігатися довше і зранку не буде неприємних сюрпризів, ділиться керівник АвтоХаб Евротерминал.

регулярна підзарядка

Крім того, що електромобіль в зимовий період часу розряджається набагато швидше, він також і довше знаходиться на зарядці. Виробники радять протягом дня по можливості заряджати автомобіль. Сьогодні інфраструктура для авто на «батарейках» дозволяє робити це в самих різних місцях: на парковках торгових центрів, ресторанів або кафе; на станціях, розміщених уздовж офісних будівель; в паркових зонах і т.д. Джерело: https://kaniv.info/blog/osoblivosti-ekspluataciji-elektromobilja-vzimku.84/

Використовуйте додаток на смартфон

Наявність опції дистанційного зв'язку з електромобілем дозволяє не тільки відслідковувати його технічний стан, а й запускати різні функції, створені для більш комфортної поїздки. В даному контексті слід відзначити можливість заздалегідь включити обігрів батареї. Наприклад, така функція доступна в електрокарах Tesla. Потрібно відзначити, що обігрів батареї Tesla взимку при -10 відніме від загального запасу ходу близько 7 км, а під час сильних морозів близько 20-30 км. Якщо у вашому електромобілі доступна така функція, не забувайте використовувати її. Виробники також рекомендують включати її, коли автомобіль знаходиться на зарядці. В такому випадку це ніяк не вплине на запас ходу.

Раціональне використання функцій обігріву і еко-режими

На збереження запасу енергії також впливає раціональне використання функцій обігріву. Так, наприклад, включити обігрів салону можна під час зарядки автомобіля. До моменту, коли ви сядете в автомобіль, салон буде досить прогрітий, щоб звести використання функцій обігріву до мінімуму. Якщо можливості прогріти салон заздалегідь немає, то можна скористатися обігрівом керма і сидіння, якщо такі опції доступні в автомобілі.

Крім цього, слід звернути увагу на режим їзди. У теплу пору року стиль водіння здатний істотно вплинути на запас ходу, а в зимову пору цей фактор робить вирішальний значення. У деяких електромобілях присутні різні еко-режими, подстраивающиеся під певні потреби.

Відстеження тиску в шинах

Відстежувати тиск в шинах - це загальна рекомендація, що стосується всіх автомобілів в цілому. Для безпечної їзди і економії на витраті важливо перевірити розвал сходження, стан гуми і тиск в шинах. Недостатній рівень тиску в шинах буде підвищувати опір коченню, що, в свою чергу, впливає на витрату палива або заряду батареї.

Деградація батареї взимку - чи можливо це?

На деградацію батареї впливає безліч факторів. Говорячи про експлуатацію електромобіля в зимовий період часу, слід зазначити, що мінусова температура не є критичною для акумулятора і переживати про деградацію батареї не потрібно. Критичний шкоди батарея отримує під час перегріву. Так, наприклад, в «народному» Nissan Leaf дана проблема актуальна навіть в останніх моделях. У жарку пору року під час активної їзди по місту батарея може легко перегрітися, що доставить немало клопоту власнику електромобіля.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

7 женщин-лидеров, которые были избраны на высшие должности

Какие европейские страны предлагают больше всего возможностей для орнитологического туризма?

Всемирная база данных достопримечательностей для путешествий и развлечений.