Три слова про гібриди: плюси, мінуси і чому

 Перший серійний гібридний автомобіль був представлений на ринку в 1997 році. Ним став Toyota Prius, що випускається і сьогодні. Кумедний на вигляд автомобіль мав гібридну силову установку з бензиновим двигуном (58 к.с.) і електромотором (40 к.с.). Середній показник витрати палива на першому Prius демонструє значення 5,7 л на 100 км. Гібридний «японець» припав до душі автовласникам і наступна модель була запущена на ринок в 2004 році. Новий представник серії знайшов свої відмінні форми, які незабаром стануть впізнаваними, і мав більше потужностей під капотом, які надають в розпорядження 110 к.с.



Незважаючи на те, що на початку 2000-х боротьби за досягнення найвищого піку екологічності не було, виробництво таких автомобілів не зупинявся. На той період часу воно приносило більше збитків, ніж прибутків. Але в автоіндустрії прийнято дивитися в майбутнє і прикидати можливі варіанти розвитку подій. Саме тому в хід вступили такі великі автовиробники, як Honda, Ford, Volkswagen, Audi, Hyundai, Chevrolet, Chrysler, Renault, Citroёn і ін. Ставка на хід подій, де актуальним буде попит на гібриди, виявилася виграшною і сьогодні на ринку представлено безліч гідних моделей, здатних задовольнити будь-які запити. Питання, що стосується поступового зростання інтересу до даних авто, буде піднято трохи пізніше, ділиться керівник АвтоХаб Евротерминал.


Плюси гібридних автомобілів

Так в чому ж полягають переваги гібридів перед авто з традиційним ДВС?


Першою перевагою слід виділити екологічність, адже саме вона є головним аргументом для переходу на авто з даним видом силової установки.

Наступним фактором є менша витрата, який, крім економії коштів, також веде до екологічності, зазначеної вище. Середня витрата палива гібрида в більшості випадків не перевищує 6,5-7 л / 100 км. У той же час, автомобіль використовує виключно ДВС, витрачає близько 10,6 л / 100 км.

Крім цього, рекуперація під час гальмування заряджає батарею, що надає більше можливостей використовувати її заряд. Завдяки цьому підвіска на гібридах куди більш комфортна.

У зв'язку із зростанням цін на бензин все більше людей починають шукати альтернативні варіанти «харчування» авто. І якщо електромобіль для кого-то здається ненадійним або знаходиться на даний момент дуже дорогим, то гібрид розташувався в середньому ціновому діапазоні і має низьку витрату палива. Джерело: https://kaniv.info/blog/tri-slova-pro-gibridi-pljusi-minusi-i-chomu.83/

Гібридний автомобіль також є більш надійним. На пробігу 100 тис. Ймовірність виявлення поломок становить близько 15%. У автомобіля з ДВС при такому пробігу значення наблизилося б до 100%. Крім того, термін гарантії на дорогі елементи силової установки 8-10 років. Причиною передчасно виниклих проблем найчастіше є неправильна експлуатація.

Мінуси гібридів - які вони?

У більшості випадків гібридні автомобілі мають меншу потужність, що надається спільною працею двох двигунів - бензинового і електричного.

Вартість ремонту гібридного автомобіля може виявитися для багатьох власників неприємною. Крім того, в зв'язку з тим, що гібриди ще не широко поширені, буде досить непросто знайти хороший сервіс.

Висока ціна на гібридне авто також може злякати покупця.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

7 женщин-лидеров, которые были избраны на высшие должности

Какие европейские страны предлагают больше всего возможностей для орнитологического туризма?

Всемирная база данных достопримечательностей для путешествий и развлечений.