Додаток CitySwipe: враховує «лайки» городян для установки лавок і введення платного паркування

 Додаток CitySwipe: враховує «лайки» городян для установки лавок і введення платного паркування

CitySwipe дає мешканцям міста можливість оцінити зовнішній вигляд пропонованих нововведень, висловити свою думку з приводу недостатності або надмірності міської інфраструктури і висловити свою оцінку - «так» чи «ні», просто змахнувши картинку вліво або вправо.


Влада американського міста Санта-Моніка (Каліфорнія) випустили мобільний додаток CitySwipe. Це інструмент міського планування за участю жителів - з його допомогою влада хоче оцінити думку громадськості з приводу всіх елементів міського середовища, починаючи від вуличних лавок і паркувальних місць і продовжуючи розташуванням ринків і нанесенням графіті на стіни будівель, ділиться керівник відділу інновацій АвтоХаб


CitySwipe дає жителям міста можливість оцінити зовнішній вигляд пропонованих нововведень, висловити свою думку з приводу недостатності або надмірності міської інфраструктури і висловити свою оцінку - «так» чи «ні», просто змахнувши картинку вліво або вправо. Джерело: https://politiko.ua/blogpost156468


В основі такого технологічного рішення лежить підхід, дотепно запозичений у розважальних мобільних додатків, де користувач оцінює зображення або відео, змахуючи його в ту чи іншу сторону.

Це набагато менше ресурсозатратне спосіб отримання зворотного зв'язку для влади, ніж обробка електронних листів зі зверненнями (складеними в довільній формі) або організація вуличних опитувань. Зібрані за допомогою додатка дані складуть рекомендації для документа під назвою Community Plan, який визначає розвиток центру міста на найближчі 15 років.

Для користування додатком необхідно вказати свій індекс, після чого відповісти на уточнюючі питання, які допоможуть скласти портрет жителя (в якому районі людина живе і працює). 


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

7 женщин-лидеров, которые были избраны на высшие должности

Какие европейские страны предлагают больше всего возможностей для орнитологического туризма?

Всемирная база данных достопримечательностей для путешествий и развлечений.