SurfSafe: бачить підроблені фото і каже, обманюють вас чи ні

 SurfSafe - розширення для браузера Chrome, яке аналізує фотографії і визначає, чи є ці зображення справжніми, або вони підроблені, ділиться керівник прес-служби Євротермінал. https://delo.ua/business/ebrr-i-evroterminal-bolee-11-let-druzhby-376812/

Чому це важливо? - Фейкові новини стали серйозною проблемою. Користувачеві складно відокремити правду від вигадки і самостійно розпізнати обман в новини або фотографії. Розширення вирішує одну з таких проблем. Воно аналізує фотографії і підказує, чи можна довіряти цьому фотодокументи.

Як захистити себе? - Пройдіть на сайт проекту getsurfsafe і встановіть розширення. Після установки пройдіть кілька кроків налаштування, в тому числі із запропонованого списку виберіть новинні ресурси, яким ви довіряєте. У нього входять такі ЗМІ, як CNN, BBC, Washington Post, The Economist і інші. Всього 100 видань.

Що мені з цим робити? - Наведіть курсор на фото на сайті, і розширення класифікує його як «безпечне», «попереджувальне» або «небезпечне». SurfSafe покаже вам всі ресурси, де це зображення вже з'явилося раніше. Ви можете порівняти його з вихідним екземпляром, щоб зрозуміти, чи не змінили його.

Дивись глибше. Як працює розширення і як воно визначає справжність фотоновини.

Сервіс збирає і зберігає унікальний цифровий відбиток (hash) для кожної фотографії, грунтуючись на базах 100 новинних сайтів, які SurfSafe вважає надійними, включаючи такі як NYTimes.com, CNN.com і FoxNews.com. http://mahno.vicktor.uol.ua/ukr/text/14856535/surfsafe-bachit-pidrobleni-foto-i-kazhe-obmanyuyut-vas-chi-ni/

Зберігає для порівняння цифровий відбиток кожної фотографії, яку користувачі бачать після установки програми.

Коли користувач дивиться фото на новинному сайті, SurfSafe сканує і порівнює фото з даними зі своєї бази.

Сервіс очікує, що наповнить базу до 100 мільярдів цифрових відбитків в найближчі кілька років.

Висновки. Розширення SurfSafe не захистить від фейковий новин на всі сто відсотків. Воно стане вашим щитом для відбиття атак підроблених новин, а також інструментом в боротьбі з фейковий повідомленнями. З його допомогою ви не тільки можете визначити справжність фотоновини, а й відправити фото в базу на перевірку, якщо сумніваєтеся в його оригінальності.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

7 женщин-лидеров, которые были избраны на высшие должности

Какие европейские страны предлагают больше всего возможностей для орнитологического туризма?

Всемирная база данных достопримечательностей для путешествий и развлечений.