Галасливі дебати світових виробників автомобілів з приводу електрокарів

 

Виробники автомобілів світового масштабу сперечаються з приводу масштабного запуску електромобілів. 

Одні кажуть, що тільки машини такого рівня, як Tesla, можуть стати лідерами, а хтось вважає, що продаж електрокарів - і зовсім сумнівну справу з малоймовірною прибутком.


У просуванні екоавто взяла участь і Toyota, представивши на ринку свій гібрид - Prius, правда, це було більше 20 років тому. Сьогодні представники компанії не висловлюють настільки оптимістичних думок з приводу випуску і продажу електромобілів американського виробництва, ділиться новинами АвтоХаб Евротерминал 


Виконавчий віце-президент Toyota Motor North America Боб Картер на конференції, яка була присвячена Нью-Йоркському автосалону, зробив заяву, що акумулятори для електрокарів дуже дорогі. І саме тому такі авто залишаються для широкого загалу споживачів занадто дорогими.


Картер звернув увагу, що компанія бачить можливість просування електрифікації в Північній Америці, але зміни відбудуться не так скоро. Заява була зроблена на Національної асоціації автодилерів. Ціна машини з ДВС коливається в рамках 34 тисяч доларів, а у більшості електрокарів тільки один акумулятор має таку ж ціну.


Такі заяви Картером були зроблені приблизно через годину після того, як перед тією ж аудиторією виступив директор американського підрозділу Volkswagen AG Скотт Кеог. Він сказав, що Tesla вже показала, що електромобілі завоюють світ і займуть лідируюче місце на ринку. Компанія VW планує випускати електрокари з 2022 року. Дебютний варіант буде представлений в США.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

7 женщин-лидеров, которые были избраны на высшие должности

Какие европейские страны предлагают больше всего возможностей для орнитологического туризма?

Всемирная база данных достопримечательностей для путешествий и развлечений.