Mustang Mach E - електромобіль з легендарним ім'ям

 В уяві пересічного обивателя при згадці цього імені виникають образи бунтарських гарчали купе з поліцейських бойовиків на рубежі 60-70-х на кшталт «Булліт» або «Викрасти за 60 секунд».



Кажуть, після виходу в прокат історії про викрадачів в зведеннях новин почастішали повідомлення про зухвалі викраденнях дорогих автомобілів в США і Європі.

"Якщо цю тачку хочуть викрасти, значить вона - вершина автомобільної пристрасті!" - це був досить спритний PR-тригер, повідомляє АвтоХаб Евротерминал

Проникливі творці кінострічки навіть виділили рядок в титрах для актора з ім'ям Ford Mustang Sportroof 1971 року народження, модифікованого в жовтий Mach 1 Ford Mustang 1973 року.

І якби не харизма Стіва Маккуїна, захоплюючий саундтрек Лало Шифріна і закручена історія Роберта Пайка про детективі Булл, не бачити б, напевно, звичайному бюджетному купе такого запаморочливого успіху і статусу культового на десятки років вперед.

Бюджетний?

Саме так. Керуючий Лі Якокка, витягаючи компанію Ford з чергового кризового піке, задумав цілитися в емоції покупців, створюючи недорогий автомобіль з малопотужним мотором на кожен день. У народі цей клас автомобілів прозвали Pony car - компактне купе з двома дверима з підвіскою і трансмісією від звичайних сімейних седанів того часу, але в стилістиці спорткара.

Ім'я Mustang народилося не відразу, але після 50-ти з невеликим років, міцно закріпилося в списку успішних брендів Ford. Настільки успішних, що модель досі займає першу строчку з продажу в своєму класі в США і друге місце в Старому світі, поступаючись лише Porsche 911.

Tesla Model B - это электрический велосипед


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

7 женщин-лидеров, которые были избраны на высшие должности

Какие европейские страны предлагают больше всего возможностей для орнитологического туризма?

Всемирная база данных достопримечательностей для путешествий и развлечений.