Цікаві факти про електромобілі. Частина 2

Цікаві факти про електромобілі. Частина 2



Нащадок Nissan Leaf

Затяжна пауза почала повільно підходити до кінця і на ринок вийшов електричний «японець» Tama, що став згодом предком сьогодні популярного Nissan Leaf.

«Його розробкою займалася інженери Nissan, так що цього представника електрокарів можна вважати предком Leaf. Головною причиною для проектування і запуску виробництва Tama стала катастрофічна нестача бензину, а Японія не була багата на природні ресурси і плачевний повоєнний стан економіки лише посилювало і так хитке становище », - сказав в одному зі своїх інтерв'ю глава відділу реставрації старих авто Nissan Масахико Ісобке, ділиться інформацією АвтоХаб Евротерминал 

Першим прототипом став двомісний вантажівка, а потім у виробництво надійшла і легкова версія. Автомобіль не відрізнявся якимись вишукуваннями, мав стриманий екстер'єр і не менш лаконічний інтер'єр. На той момент для японського ринку автомобілів це був прорив, що став згодом продовженням всіх наступних електричних авто, випущених під емблемою Nissan.


Другий серійний електрокар

Чи не багато шанувальників електрокарів знають, що другим серійним «зеленим» авто став не Nissan Leaf, як прийнято вважати (він зайняв друге місце в своїй ніші серійних авто), а EV1, випущений компанією General Motors. Титул «народного» він не отримав через те, що в більшій мірі використовувався як орендне автомобіля. Перша серія даного автомобіля випускалася з 1997 року, а друга в 1999 році. У 2003 році EV1 був вилучений у користувачів і відправлений на утилізацію. Сьогодні в світі залишилося лише два примірника, представлених в музеях.

Варто також відзначити цікавий факт, що вартість автомобіля для компанії становила близько 80 000 $, а власники, які взяли в лізинг, брали його за цінами від 33 995 $ до 43 995 $. Сама ж автокомпанія стверджувала, що така сума собівартості включала в себе витрати на дослідницькі роботи.


Засновником Tesla не був Ілон Маск?

Ілона Маска прийнято вважати засновником компанії Tesla, хоча це далеко не так. Засновниками Tesla, яка сьогодні є головним трендсеттери в розвитку електромобілебудування, є два товариша - Мартін Еберхард і Марк Тарпеннінг з Північної Каліфорнії. Спочатку Ілон Маск розглядався на роль інвестора, але два бізнесмена не врахували бойовий характер майбутнього колонізатора Марса. Сьогодні Ілон Маск в компанії Tesla є всім і відразу. Він вважає, що без розуміння всіх процесів неможливо випускати дійсно якісний продукт, тому його участь у всіх етапах є обов'язковим і беззаперечним.


Змагання електрокарів

Вперше в 2017 році відбулася гонка, участь в якій на швидкісній трасі брали виключно електрокари. В Formula E можуть брати участь автомобілі виключно з «електричним» видом палива. Брати участь може всього 10 команд, а форма електромобілів зобов'язана бути на зразок гоночних болідів.

Цікаві факти про електромобілі. Частина 1



Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

7 женщин-лидеров, которые были избраны на высшие должности

Какие европейские страны предлагают больше всего возможностей для орнитологического туризма?

6 книг, які допоможуть краще зрозуміти 2021 рік. Частина 3.