Як працює автопілот Tesla в 2021 році

 Завдяки сміливим інноваційним рішенням Tesla Motors, автомобіль став не просто засобом пересування, а способом необмеженої мобільності свого власника. Цей робот на колесах здатний працювати 24 години на добу і допомагає присутнім свого господаря одночасно в декількох місцях - на дорозі, в офісі, онлайн і відчувати себе немов в затишному кріслі рідного дому за допомогою дивовижною технології майбутнього - автопілота.

Як влаштований і як працює автопілот в електромобілях Тесла, давайте розбиратися разом з компанією АвтоХаб Евротерминал!

Що таке автопілот Tesla

Автопілот - це вдосконалена система допомоги водієві, що підвищує безпеку і зручність за кермом. При правильному використанні автопілот знижує загальне навантаження на водія за допомогою 8 зовнішніх камер, радара, 12 ультразвукових датчиків і потужного бортового комп'ютера, який забезпечують додатковий рівень безпеки в подорож.

Автомобілі Tesla, випущені в період з вересня 2014 року по жовтень 2016 року, були оснащені однією камерою і менш потужними радарними і ультразвуковими датчиками. Автопілот давав можливість повного самостійного водіння для водія, який тримає руки на кермі і готовий взяти на себе управління в будь-який момент.

Цей функціонал був закладений в якості основи для того, щоб з часом створити повністю автономний і безпечний електромобіль. Починаючи з 2016 року компанія довела систему автопілотування до версії 7.1, що значно розширивши функціонал.

Функції автопілота Tesla

Автопілот - це платний комплекс розширених функцій допомоги водієві, який можна придбати перед покупкою автомобіля або після того, як він був переданий власнику. У нього, входять такі системи:

- Круїз-контроль, який регулює швидкість вашого автомобіля і дистанцію в потоці з іншими автомобілями.

- Автоуправління, що відповідає за самостійні обертання рульового колеса, наприклад, для повороту по призначеному маршруту або перестроювання по смугах.

- Навігація, яка активно направляє ваш автомобіль за маршрутом, вибираючи оптимальні смуги руху.

- Автоматичне включення покажчика повороту і самостійний безпечний з'їзд з траси.

- Автопаркування, яка допомагає припаркувати електромобіль Tesla в оптимальному місці або виїхати з нього.

- Дистанційне переміщення електромобіля в обмеженому просторі за допомогою мобільного додатку або ключа. Автомобіль самостійно без водія знаходить місце для стоянки і після виклику приїжджає до власника.

- Розпізнавання світлофорів і дорожніх покажчиків і дотримання ним.

На сьогодні частина цих функцій вимагає активного спостереження з боку водія і поки не дозволяють зробити автомобіль на 100% автономним. Але, у міру накопичення досвіду система вдосконалюється.

«Яким би бездоганним не був автопілот він не буде ідеальним на 100%», - говорить Ілон Маск, глава Тесла і ідейний натхненник автономного водіння.

Що значить Autopilot & Full Self-Driving: як допомагають системи автономного водіння Tesla


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

7 женщин-лидеров, которые были избраны на высшие должности

Какие европейские страны предлагают больше всего возможностей для орнитологического туризма?

Всемирная база данных достопримечательностей для путешествий и развлечений.